Μία γυναίκα που έχασε αυτή την εβδομάδα τη ζωή της στη Σιέρα Λεόνε, διαπιστώθηκε πέθανε από τον ιό Έμπολα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται τη στιγμή που ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι παρότι ουσιαστικά τελείωσε η μεγάλη επιδημία που σάρωσε τη Δυτική Αφρική επί δύο χρόνια, αναμένει να υπάρχουν σπορασικά κρούσματα της νόσου.

Ήδη έχουν καταγραφεί δέκα άλλες μικρές αναζωπυρώσεις σε περιοχές όπου ο ΠΟΥ πίστευε ότι η επιδημία έχει τελειώσει, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά για τις διαδικασίες που χρησιμοποιεί ο παγκόσμιος οργανισμός για να αξιολογεί την πορεία των επιδημιών, σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο ΠΟΥ πρόσθεσε ότι οι Αρχές της Σιέρα Λεόνε έχουν κινηθεί γρήγορα για να αναχαιτίσουν τη νέα απειλή, αλλά γεγονός παραμένει πως 27 άνθρωποι είχαν έρθει σε άμεση επαφή με την 22χρονη γυναίκα, η οποία παραμένει άγνωστο πως μολύνθηκε.

Η γυναίκα προερχόταν από την επαρχία Κάμπια της Σιέρα Λεόνε και είχε μεταβεί στην επαρχία Τονκολίλι για ιατρική φροντίδα.

Οι Αρχές της Σιέρα Λεόνε προχωρούν ήδη σε ελέγχους και αποκλεισμό των περιοχών όπου είναι πιθανότερο να έχουν μολυνθεί και άλλα άτομα.